Neurofibromatoosi tyyppi 2

Neurofibromatoosi tyyppi 2 on harvinaisempi muoto Neurofibromatoosi-sairauksista. Tyyppi 2:lle on tyypillistä hyvänlaatuiset kasvaimet, jotka ovat useimmiten alkuperäisin tasapainoa ja kuuloaistia välittävistä hermosoluista. Usein kasvaimet kehittyvät keskushermostoon schwannin-hermosoluista (schwannoomat) ja harvemmin aivo- ja selkäydinkalvoista (meningeoomat) tai selkäydinkanavasta (glioomat ja ependymoomat). Suurimmalla osalla (70 %:lla tapauksista) esiintyy myös ihon kasvaimia, ja osalla voi ilmetä näkökyvyn heikentymistä ja kaihia. NF2 voi puhjeta missä iässä tahansa.

Lisää tietoa diagnoosista Harvinaiskeskus Norion sivulla ja Terveyskirjaston artikkelissa.

Neurofibromatoosi tyyppi 1:n diagnoosikuvaus löytyy täältä.

***

Neurofibromatosis type 2 (NF2) is a tumor-prone disorder characterized by the development of multiple schwannomas and meningiomas.
Lähde: Orphanet

Päivitetty viimeksi 22.09.2019

Kysyttävää harvinaisista sairauksista ja vammoista?

Voit ottaa yhteyttä, jos tarvitset neuvontaa ja ohjausta harvinaissairauksiin liittyvissä asioissa. Voit myös lähettää meille tiedon listalta puuttuvasta diagnoosista. Huomioithan, että Harvinaiset-verkosto ei voi ottaa kantaa yksittäisen henkilön sairauteen tai vammaan, eikä määritellä diagnoosia, hoitoa tai lääkitystä.