Diagnoosit

Harvinaissairaudet ovat sairauksia, joiden esiintyvyys on alhainen. Maailmanlaajuisesti harvinaissairauksia tunnistetaan 6 000 – 8 000.  Harvinaissairauksia löytyy kaikilta lääketieteen aloilta. Tietoa ja osaamista on usein kuitenkin vaikea löytää. Tähän osioon olemme koonneet tietoa ja tietolähteitä sekä vinkkejä tiedonhakuun.

Sarjakuva harvinaissairauksien tutkimuksesta.
Harvinaissairauksien tutkimus. Sarjakuva: Kaisa Leka

Harvinaissairaudet

Harvinaiset sairaudet ja vammat ovat usein monisyisiä ja vakavuudeltaan ja ilmenemismuodoiltaan hyvin erilaisia. Lue lisää harvinaisista sairauksista ja vammaryhmistä.

Ohjeita tiedonhakuun

Harvinaissairauksista ja niiden vaikutuksista arkeen voi olla vaikea löytää tietoa ja arvioida sen luotettavuutta. Tunnistatko luotettavan tietolähteen? Käy katsomassa vinkit.

Selaa diagnooseja

Diagnoosihaun avulla tai aakkosellista hakemistoa selaamalla voit etsiä sairauskohtaista tietoa harvinaisista diagnooseista. Otsikkolinkistä pääset hakemistoon.

Muita tiedonlähteitä

Harvinaissairauksille on olemassa useita tietokantoja ja erilaisia tietosivustoja, joihin kannattaa tutustua. Sisällöt vaihtelevat yleiskatsauksista monimutkaisiin tieteellisiin kuvauksiin.