Harvinaismessut 29.2.2020

Harvinaiset-verkosto järjestää kaikille avoimet Harvinaismessut lauantaina 29.2.2020 Musiikkitalossa, Helsingissä. Ohjelmassa on asiantuntijaseminaari, tietoiskuja harvinaiskentän ajankohtaisista aiheista sekä yhdistysten harvinaistoiminnan esittelyä. Tapahtuman tavoitteena on koota kaikki harvinaisasioista kiinnostuneet saman katon alle tapaamaan toisiaan ja tutustumaan harvinaisteemoihin ja -toimijoihin.

Harvinaismessut valtaavat Musiikkitalon 29.2.2020

Harvinaisten sairauksien päivän tapahtuma levittäytyy Musiikkitalon katutasokerroksen aulaan ja ylemmän kerroksen lämpiöaulaan klo 10-16. Messualueella on runsaasti harvinaistoimijoiden esittelypisteitä sekä järjestöjen toiminnallisia pisteitä. Tietoiskulavalla on ohjelmaa koko tapahtuman ajan. Aamupäivällä pidetään asiantuntijaseminaari, jota voi seurata myös verkon välityksellä.

Asiantuntijaseminaarissa harvinaistietoa monesta näkökulmasta

Seminaari pidetään klo 10.15 – 12.15 Terassilämpiössä (4. krs), johon mahtuu noin 70 henkilöä. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Seminaari välitetään suorana verkkoon, etäkommentointiin on mahdollisuus viestiseinän välityksellä. Tästä linkistä avautuu la 29.2. klo 10.15 – 12.15 suora VERKKOLÄHETYS seminaarista. Seminaaritallenne on myöhemmin katsottavissa. Tutustu seminaarin ohjelmaan.

Harvinaismessut – koko perheen hyvän mielen tapahtuma

Lapsille ja lapsenmielisille on tarjolla ihan omaa ohjelmaa. Sairaalaklovnit seikkailevat Harvinaismessuilla lasten ilona koko päivän, ja sambakoulu Império do Papagaio opastaa kaikkia kiinnostuneita sambatanssin saloihin klo 12.30 – 14.30. Lisäksi messualueella on erilaisia askartelupisteitä ja muuta mukavaa tekemistä. Iltapäivällä on kokonaista kolme esitystä Leipäteatterin lastennäytelmästä ”Maukun ja Vipinän synttäriyllätys”. Katso tarkemmat tiedot lastennäytelmästä.

Harvinaistietoa näyttelypisteillä ja tietoiskuissa

Harvinaisyhdistysten ja järjestöjen toimintaan pääsee tutustumaan messualueella yli 50 näyttelypisteellä. Tietoiskut (á 5 min.) pidetään klo 11 – 15 erillisellä tietoiskulavalla, jossa on suuri näyttö ja äänentoistojärjestelmä. Katso tarkemmat esitysajat tietoiskulavan ohjelmasta.

Auta kiinnostuneita löytämään messuille!

Harvinaismessut on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, jonne voi tulla käymään itselle sopivana ajankohtana. Jaa tietoa ja kutsu kaikki ystävät ja tutut mukaan.

  • Seuraa somekanaviamme ja jaa päivityksiämme
  • Jaa tietoa tapahtumasta omissa kanavissasi
  • Vie messujen mainos koulun, työpaikan, kirjaston, terveysaseman tai vaikka kaupan ilmoitustaululle
  • Kerro messuista kaikille tutuille ja kutsu kaikki mukaan!

 Harvinaisten sairauksien päivän tapahtumia myös muualla

Messujen lisäksi järjestetään alueellisia tapahtumia yhteistyössä yliopistosairaaloiden harvinaissairauksien yksiköiden ja potilasjärjestöjen sekä harvinaisyhdistysten kanssa. Muita harvinaisten sairauksien päivän tapahtumia on koottu myös tapahtumakalenteriin.

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan!