Harvinaisten sairauksien päivä 2018

Kansainvälistä harvinaisten sairauksien päivää vietetään maailmanlaajuisesti vuosittain helmikuun lopussa. Vuonna 2018 päivää vietettiin jo yhdettätoista kertaa. Teemana oli tutkimus.

Harvininaisten sairauksien päivä 2018 kampanjajulistekuva

Tutkimus tuo toivoa harvinaisen sairauden kanssa eläville

Vuoden 2018 kampanja muistuttaa harvinaissairauksien tutkimuksen tärkeydestä ja merkityksestä ihmisten elämään, hyvinvointiin ja elämänlaatuun. Tutkimus voi auttaa tunnistamaan aiemmin tuntemattomia sairauksia ja lisätä ymmärrystä harvinaissairauksista. Se voi auttaa lääkäreitä oikean diagnoosin määrittelyssä ja antaa harvinaissairaalle tietoa sairaudestaan. Se voi myös johtaa uusien innovatiivisten hoitojen kehittämiseen ja joissakin tapauksissa jopa parannuskeinon löytämiseen.

Harvinaiset-verkoston ja HARSO ry:n mediatiedote

Seminaari 28.2.2018 Turussa

Harvinaiset-verkosto ja HARSO ry järjestivät päivän kunniaksi Turussa, TYKS:n auditoriossa 28.2.2018 aamupäiväseminaarin, jossa käsiteltiin harvinaissairauksien tutkimusta ja tutkimuksen merkitystä harvinaissairauksien hoidossa. Seminaari oli avoin kaikille asiasta kiinnostuneille ja sitä pääsi seuraamaan myös verkkovälitteisesti esimerkiksi omalta tietokoneelta. Lisäksi järjestettiin etäkatsomot Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Vaasassa, joissa seminaaria pääsi seuraamaan yhdessä muiden kanssa. Paikan päällä seminaariin osallistui noin 80 henkilöä ja verkkolähetystä seurasi arviolta 100 katselijaa.

OHJELMA_Harvinaisten sairauksien päivä 2018

Kansainvälinen somekampanja

Harvinaisten sairauksien päivälle haettiin vahvaa näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa kansainvälisellä #ShowYourRare-somekampanjalla. Kasvomaalauskampanja pyöri koko helmikuun 2018 ajan hastagilla #ShowYourRare.

Show your rare. Show you care.
Näytä harvinaisuutesi. Näytä, että välität.

 

Mikä on harvinaisten sairauksien päivä?

Lue lisätietoa teemapäivästä

Lue lisää kansainvälisestä teemapäivästä