Liikehäiriösairauksien liitto

 

Liikehäiriösairauksien liitto ry (aiemmin Parkinsonliitto ry) on valtakunnallinen liikehäiriösairaiden ja heidän läheistensä potilasjärjestö. Osa liikehäiriösairauksista on harvinaisia.

Liitto tuottaa ja välittää tietoa harvinaisista liikehäiriösairauksista Hermolla-lehdessä, nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Järjestämme vuosittain maksuttomia sairauteen sopeutumista tukevia kursseja harvinaisia liikehäiriösairauksia sairastaville, ja harvinaissairaat ovat tervetulleita kaikille liikehäiriösairaille suunnatuille kursseille. Lisäksi liitolla on neuvontapalveluita liittyen sosiaaliturvaan, liikuntaan ja hoitoon hakeutumiseen. Voit ottaa yhteyttä myös nimettömästi liiton nettisivujen chat-palvelun avulla.

Liikehäiriösairauksien liittoon kuuluu kaksi potilasyhdistystä, joiden jäsenet ovat harvinaissairaita tai heidän läheisiä. Suomen Dystonia-yhdistys ry ja Suomen Huntington-yhdistys ry järjestävät vertaistukitapaamisia erilaisia dystonioita ja Huntingtonin tautia sairastaville ja heidän läheisilleen.

Voit lukea lisää harvinaisista liikehäiriösairauksista klikkaamalla sairausryhmää: dystonia, Huntingtonin tauti, epätyypilliset parkinsonismit ja muut liikehäiriösairaudet.

Älä jää yksin, ota yhteyttä meihin!

Lue lisää Liikehäiriösairauksien liiton sivuilta