Harvinaismessut 2022

Harvinaismessut ovat kaikille avoin, harvinaiskentän toimijoita ja ajankohtaisia aiheita esittelevä verkkotapahtuma, joka pidettiin 26.-28.2. Messut järjesti Harvinaiset-verkosto osana kansainvälistä harvinaisten sairauksien päivän tietoisuuskampanjaa.

Harvinaisteemaiset virtuaalimessut pidettiin 26.–28.2.2022

Suomessa harvinaisten omaa päivää vietettiin jälleen verkossa. Harvinaiset-verkosto järjesti kaikille avoimet ja maksuttomat, harvinaisteemaiset messut kolmipäiväisenä etätapahtumana 26.–28.2.2022, joka oli myös jälkikäteen kaikkien vierailtavissa verkossa koko tapahtumaa seuraavan viikon. Jälleen on siis tarjolla mahtava mahdollisuus tutustua harvinaiskentän toimijoihin sekä päästä osallistumaan yhteiseen harvinaiskeskusteluun!

Tavoitteenamme oli edellisvuosien tapaan koota harvinaissairaat, läheiset, sote-alan ammattilaiset, potilasjärjestöjen ja harvinaisyhdistysten edustajat sekä kaikki muut asiasta kiinnostuneet tutustumaan harvinaisteemoihin ja -toimijoihin. Harvinaismessujen ohjelmassa oli muun muassa teemoitettuja asiantuntijaluentoja, paneelikeskusteluja, kokemustarinoita, tietoiskuja harvinaiskentän ajankohtaisista aiheista ja tietenkin eri harvinaistoimijoiden ja -toimintojen esittelyä.

Messuilla esittäytyi yli 50 harvinaiskentän toimijaa. Tapahtumassa pääsi tutustumaan mm. harvinaissairauksien yksiköihin, THL:n harvinaissairauksien koordinaatiokeskuksen ja biopankkien toimintaan, harvinaissairaille suunnattuihin tietopalveluihin sekä harvinaisyhdistyksiin ja harvinaissairaiden hyväksi toimiviin järjestöihin.

Lämmin kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille!

Mikä on harvinaisten sairauksien päivä?

Lue lisätietoa teemapäivästä

Tutustu kansainvälisiin kokemustarinoihin tai jaa omasi!