Sarkoidoosi

Sarkoidoosi on tulehduksellinen sairaus, jonka syytä ei tunneta. Tulehduksellisia muutoksia voidaan taudissa todeta lähes missä elimessä tahansa, tavallisimmin keuhkoissa, imusolmukkeissa, iholla, silmässä.

Sydänsarkoidoosi on vakava sydämen tulehduksellinen sairaus, jonka syytä ei tiedetä. Sydänsarkoidoosi liittyy yleensä sarkoidoosi monielinsairauteen, mutta se voi myös olla itsenäinen sairaus. Sydänsarkoidoosi ilmenee sydämen vajaatoiminnan ja rytmihäiriön oirein. Sairaus vaatii aina hoitoa.

Lisää tietoa diagnoosista Terveyskylän sivulla, Hengitysliiton pdf-tiedostossa, Neuroliiton ja Sydänliiton sivuilla sekä Terveyskirjaston artikkelissa.

***

Sarcoidosis is a multisystemic disorder of unknown cause characterized by the formation of immune granulomas in involved organs.
Lähde: Orphanet

Päivitetty viimeksi 25.10.2018

Kysyttävää harvinaisista sairauksista ja vammoista?

Voit ottaa yhteyttä, jos tarvitset neuvontaa ja ohjausta harvinaissairauksiin liittyvissä asioissa. Voit myös lähettää meille tiedon listalta puuttuvasta diagnoosista. Huomioithan, että Harvinaiset-verkosto ei voi ottaa kantaa yksittäisen henkilön sairauteen tai vammaan, eikä määritellä diagnoosia, hoitoa tai lääkitystä.