Progressivinen supranukleaarinen halvaus

Progressivinen supranukleaarinen halvaus eli PSP on tuntemattomasta syystä johtuva keskushermostoa rappeuttava harvinainen sairaus, jolle on tyypillistä poikkeavan tau-valkuaisen kertyminen tietyille alueille tyvitumakkeisiin ja keskiaivoihin.

Lisää tietoa diagnoosista Parkinsonliiton sivuilla ja Terveyskirjaston artikkelissa sekä Parkinsonliiton oppaassa Epätyypilliset Parkinsonismi-sairaudet.

***

Classical progressive supranuclear palsy, also known as Richardson’s syndrome, is the most common clinical variant of progressive supranuclear palsy (PSP; see this term), a rare late-onset neurodegenerative disease characterized by postural instability, progressive rigidity, supranuclear gaze palsy and mild dementia.
Lähde: Orphanet

Päivitetty viimeksi 08.01.2020

Yhdistykset ja tukiryhmät

Kysyttävää harvinaisista sairauksista ja vammoista?

Voit ottaa yhteyttä, jos tarvitset neuvontaa ja ohjausta harvinaissairauksiin liittyvissä asioissa. Voit myös lähettää meille tiedon listalta puuttuvasta diagnoosista. Huomioithan, että Harvinaiset-verkosto ei voi ottaa kantaa yksittäisen henkilön sairauteen tai vammaan, eikä määritellä diagnoosia, hoitoa tai lääkitystä.