Parkin

Parkin tai PARK2 on nuorena alkava Parkinsonin tauti. Parkinsonin tauti on hitaasti etenevä liikehäiriösairaus, johon liittyy vapinan, yleisen liikkumisen hidastumisen ja lihasjäykkyyden lisäksi lukuisia muitakin oireita.

Lisää tietoa diagnoosista Parkinsonliiton sivuilla. Yleistietoa Parkinsonin taudista Terveyskirjaston artikkelissa ja Terveyskylän sivuilla.

***

Young-onset Parkinson disease (YOPD) is a form of Parkinson disease (PD), characterized by an age of onset between 21-45 years, rigidity, painful cramps followed by tremor, bradykinesia, dystonia, gait complaints and falls, and other non-motor symptoms. A slow disease progression and a more pronounced response to dopaminergic therapy are also observed in most YOPD forms.
Lähde: Orphanet

OMIM 600116

Päivitetty viimeksi 08.01.2020

Yhdistykset ja tukiryhmät

Kysyttävää harvinaisista sairauksista ja vammoista?

Voit ottaa yhteyttä, jos tarvitset neuvontaa ja ohjausta harvinaissairauksiin liittyvissä asioissa. Voit myös lähettää meille tiedon listalta puuttuvasta diagnoosista. Huomioithan, että Harvinaiset-verkosto ei voi ottaa kantaa yksittäisen henkilön sairauteen tai vammaan, eikä määritellä diagnoosia, hoitoa tai lääkitystä.