Multippeli endokriininen neoplasia tyyppi 1

Multippeli endokriininen neoplasia tyyppi 1 eli MEN1 on harvinainen, useimmiten perinnöllinen oireyhtymä, jossa tyypillisesti todetaan useiden umpieritysrauhasten kasvaimia ja hormonien liikaerityksestä aiheutuvia ongelmia.

Lisää tietoa diagnoosista Suomen Endokrinologiyhdistyksen sivuilla. Terveyskirjaston artikkelissa yleisesti MEN-oireyhtymästä.

***

Multiple endocrine neoplasia Type 1 (MEN1) is a frequent form of MEN (see this term), a rare inherited cancer syndrome, characterized by the development of neuroendocrine tumors of the parathyroid, pancreas, and anterior pituitary gland, and less commonly the adrenal cortical gland, with other non-endocrine tumors in some patients.
Lähde: Orphanet

Päivitetty viimeksi 25.10.2018

Yhdistykset ja tukiryhmät

Kysyttävää harvinaisista sairauksista ja vammoista?

Voit ottaa yhteyttä, jos tarvitset neuvontaa ja ohjausta harvinaissairauksiin liittyvissä asioissa. Voit myös lähettää meille tiedon listalta puuttuvasta diagnoosista. Huomioithan, että Harvinaiset-verkosto ei voi ottaa kantaa yksittäisen henkilön sairauteen tai vammaan, eikä määritellä diagnoosia, hoitoa tai lääkitystä.