Kawasakin tauti

Kawasakin tauti on keskikokoisten ja pienten valtimoiden tauti, joka esiintyy yleensä alle viisivuotiailla lapsilla, pojilla tyttöjä useammin. Syyksi on epäilty infektion laukaisemaa reaktiota. Tavallisin oire on kuume. Lisäksi voi esiintyä rokkoihottumaa, punoitusta ja turvotusta kämmenissä ja jalkapohjissa, sormenpäiden ihon hilseilyä, silmien sidekalvon tulehdusta, huulten, kielen ja nielun tulehdusta sekä kaulan imusolmukkeiden turvotusta.

Lisää tietoa diagnoosista seuraavilla sivuilla: Harvinainen reuma, Terveyskylä ja Terveyskirjasto.

***

Kawasaki disease (KD) is a febrile, systemic, self-limiting vasculitis affecting children and characterized by inflammation in the medium sized vessels associated with coronary arterial aneurysms (CAA) that may be life threatening when untreated. KD is the most common cause of acquired heart disease in children in developed countries and is a risk factor for ischemic heart disease in adulthood.
Lähde: Orphanet

Päivitetty viimeksi 12.08.2019

Kysyttävää harvinaisista sairauksista ja vammoista?

Voit ottaa yhteyttä, jos tarvitset neuvontaa ja ohjausta harvinaissairauksiin liittyvissä asioissa. Voit myös lähettää meille tiedon listalta puuttuvasta diagnoosista. Huomioithan, että Harvinaiset-verkosto ei voi ottaa kantaa yksittäisen henkilön sairauteen tai vammaan, eikä määritellä diagnoosia, hoitoa tai lääkitystä.