Kampurajalka

Kampurajalka on jalan epämuodostuma. Synnynnäisistä vammoista puhuttaessa on tärkeää erottaa toisistaan asentovirheet ja varsinaiset epämuodostumat. Asentovirheet ovat eräänlaisia sikiöajan pakkausvirheitä, mutta todellinen kampurajalka on epämuodostuma, jossa jalan osat ovat virheellisesti muodostuneet.

Lisää tietoa diagnoosista Invalidiliiton ensitieto-oppaassa ja TAYS:in sivuilla.

***

Familial clubfoot with or without associated lower limb anomalies is a rare congenital limb malformation syndrome characterized by malalignment of the bones and joints of the foot and ankle, with presence of forefoot and midfoot adductus, hindfoot varus, and ankle equinus, presenting as rigid inward turning of the foot towards the midline, in various members of a single family. Hypoplasia of lower leg muscles is a frequently associated finding. Patients may present with other low-limb malformations, such as patellar hypoplasia, oblique talus, tibial hemimelia, and polydactyly.
Lähde: Orphanet

Päivitetty viimeksi 18.11.2018

Kysyttävää harvinaisista sairauksista ja vammoista?

Voit ottaa yhteyttä, jos tarvitset neuvontaa ja ohjausta harvinaissairauksiin liittyvissä asioissa. Voit myös lähettää meille tiedon listalta puuttuvasta diagnoosista. Huomioithan, että Harvinaiset-verkosto ei voi ottaa kantaa yksittäisen henkilön sairauteen tai vammaan, eikä määritellä diagnoosia, hoitoa tai lääkitystä.