Infantiilispasmioireyhtymä

Infantiilispasmioireyhtymä on imeväisikäisille tyypillinen epilepsia, johon Suomessa sairastuu 20-30 lasta vuodessa. Kohtaukset ovat sarjoissa toistuvia, hetkellisiä raajojen ja vartalon nykäyksiä tai jäykistymisiä. Tavallisin alkamisikä on noin puoli vuotta. Hoito on aloitettava mahdollisimman nopeasti diagnoosin jälkeen. Ennuste vaihtelee perussyystä ja hoitovasteesta riippuen täydellisestä paranemisesta vaikeaan kehitysvammaisuuteen.

Lisää tietoa diagnoosista Terveyskylän ja Epilepsialiiton sivuilla.

***

West syndrome (or infantile spasms) is characterised by the association of clusters of axial spasms, psychomotor retardation and an hypsarrhythmic interictal EEG pattern. It is the most frequent type of epileptic encephalopathy. It may occur in otherwise healthy infants and in those with abnormal cognitive development.
Lähde: Orphanet

Päivitetty viimeksi 18.09.2019

Yhdistykset ja tukiryhmät

Kysyttävää harvinaisista sairauksista ja vammoista?

Voit ottaa yhteyttä, jos tarvitset neuvontaa ja ohjausta harvinaissairauksiin liittyvissä asioissa. Voit myös lähettää meille tiedon listalta puuttuvasta diagnoosista. Huomioithan, että Harvinaiset-verkosto ei voi ottaa kantaa yksittäisen henkilön sairauteen tai vammaan, eikä määritellä diagnoosia, hoitoa tai lääkitystä.