Hemicrania continua

Hemicrania continua muistuttaa sarjoittaista päänsärkyä, mutta on kestoltaan lyhyempi ja esiintyy yleisemmin naisilla. Kyseessä on primaari päänsärkysairaus, joka aiheuttaa toistuvia toispuoleisia päänsärkykohtauksia, joihin liittyy erilaisia pään alueen autonomia oireita, kuten kivunpuoleisen silmän kyynelvuotoa, sidekalvon verestystä, nenän vuotoa ja/tai tukkeutumista, silmäluomen riippumista ja kasvojen punoitusta. Myös toispuoleista ääni- ja valoherkkyyttä esiintyy. Monesti sairaus alkaa noin 40-vuotiaana ja sen esiintyvyys on 1/50 000.

Lisää tietoa diagnoosista Suomen Migreeniyhdistyksen sivuilla.

***

Hemicrania continua (HC) is a type of primary headache disorder, which means the headache is not caused by another medical condition. Symptoms of HC include constant mild to moderate pain on one side of the head (unilateral) with periods of more intense, severe, migraine-like pain (exacerbations). These severe pain periods can last from 20 minutes to days. The frequency of exacerbations also varies greatly. The headache stays on the same side of the head and usually without pain free periods. HC is more common in women and most often starts in adulthood, but may begin anywhere from 5 to 67 years of age.
Lähde: GARD (Genetic and Rare Diseases Information Center), Orphanetissä ei kuvausta tällä hetkellä

Päivitetty viimeksi 25.10.2018

Yhdistykset ja tukiryhmät

Kysyttävää harvinaisista sairauksista ja vammoista?

Voit ottaa yhteyttä, jos tarvitset neuvontaa ja ohjausta harvinaissairauksiin liittyvissä asioissa. Voit myös lähettää meille tiedon listalta puuttuvasta diagnoosista. Huomioithan, että Harvinaiset-verkosto ei voi ottaa kantaa yksittäisen henkilön sairauteen tai vammaan, eikä määritellä diagnoosia, hoitoa tai lääkitystä.