Feingoldin oireyhtymä

Feingoldin oireyhtymä tunnetaan myös nimellä ODED (Oculo-digito-esophageal-duodenal) -oireyhtymä. Se on harvinainen epämuodostumaoireyhtymä, jolle on ominaista mm. mikrokefalia eli pienipäisyys (85 % tapauksista), ruokatorven ja pohjukaissuolen atresiat eli umpeumat (40 % tapauksista) sekä useat raajojen kärkien, ts. sormien ja varpaiden epämuodostumat. Suurimmalla osaa sairastuneista esiintyy oppimisvaikeuksia ja kehitysvammaisuutta. Oireiden kirjo vaihtelee huomattavasti yksiköstä toiseen. Feingoldin oireyhtymä on jaoteltu tyyppeihin 1 ja 2.

Lisää tietoa diagnoosista Harvinaiskeskus Norion sivulla.

***

Feingold syndrome (FS), also known as oculo-digito-esophageal-duodenal (ODED) syndrome, is a rare inherited malformation syndrome characterized by microcephaly, short stature and numerous digital anomalies and is comprised of two subtypes: FS type 1 (FS1) and FS type 2 (FS2) (see these terms). FS1 is by far the most common form while FS2 has only been reported in 3 patients and has the same clinical characteristics as FS1, apart from the absence of gastrointestinal atresia and short palpebral fissures.
Lähde: Orphanet

Päivitetty viimeksi 08.08.2019

Kysyttävää harvinaisista sairauksista ja vammoista?

Voit ottaa yhteyttä, jos tarvitset neuvontaa ja ohjausta harvinaissairauksiin liittyvissä asioissa. Voit myös lähettää meille tiedon listalta puuttuvasta diagnoosista. Huomioithan, että Harvinaiset-verkosto ei voi ottaa kantaa yksittäisen henkilön sairauteen tai vammaan, eikä määritellä diagnoosia, hoitoa tai lääkitystä.