Coganin oireyhtymä

Coganin oireyhtymä on harvinainen tulehdussairaus, jolle on tyypillistä sisäkorvien ja silmien tulehdus. Niistä voi seurata näön huonontumista, kuulon heikentymistä ja tasapainovaikeuksia. Myös muualle elimistöön voi tulla tulehduksia kuten sydämeen, isoihin verisuoniin, hermostoon ja suolistoon.

Lisää tietoa diagnoosista Harvinainen reuma sivulla.

***

Cogan syndrome (CS) is a rare autoimmune disorder of unknown origin characterized by inflammatory ocular disease (mainly interstitial keratitis) and vestibulo-auditory manifestations (mainly acute onset hearing loss, tinnitus and vertigo), in the setting of a negative work-up for syphilis, with a variable risk of developing into a systemic disease. Systemic manifestations may occur in more than 70% of cases.
Lähde: Orphanet

Päivitetty viimeksi 12.08.2019

Kysyttävää harvinaisista sairauksista ja vammoista?

Voit ottaa yhteyttä, jos tarvitset neuvontaa ja ohjausta harvinaissairauksiin liittyvissä asioissa. Voit myös lähettää meille tiedon listalta puuttuvasta diagnoosista. Huomioithan, että Harvinaiset-verkosto ei voi ottaa kantaa yksittäisen henkilön sairauteen tai vammaan, eikä määritellä diagnoosia, hoitoa tai lääkitystä.