Brugadan oireyhtymä

Brugadan oireyhtymä on harvinainen vakaville rytmihäiriöille ja äkkikuolemille altistava sairaus. Rytmihäiriökohtaukset ilmenevät yleensä levossa tai nukkuessa. Ensimmäiset oireet tulevat usein 40 vuoden iässä. Brugadan oireyhtymän diagnoosi perustuu tyypillisiin sydänfilmimuutoksiin. Oireyhtymä on perinnöllinen.

Brugadan oireyhtymän oireista, tutkimuksesta ja hoidosta voit lukea lisää Sydänliiton sivuilta sekä Terveyskirjaston artikkelista.

***

Brugada syndrome (BrS) manifests with ST segment elevation in right precordial leads (V1 to V3), incomplete or complete right bundle branch block, and susceptibility to ventricular tachyarrhythmia and sudden death. BrS is an electrical disorder without overt myocardial abnormalities.
Lähde: Orphanet

Päivitetty viimeksi 07.09.2019

Kysyttävää harvinaisista sairauksista ja vammoista?

Voit ottaa yhteyttä, jos tarvitset neuvontaa ja ohjausta harvinaissairauksiin liittyvissä asioissa. Voit myös lähettää meille tiedon listalta puuttuvasta diagnoosista. Huomioithan, että Harvinaiset-verkosto ei voi ottaa kantaa yksittäisen henkilön sairauteen tai vammaan, eikä määritellä diagnoosia, hoitoa tai lääkitystä.