Harvinaisten sairauksien päivä 2022

Harvinaissairaus koskettaa yli 300 miljoonaa ihmistä maailmassa ja yli 300 000 ihmistä Suomessa. Harvinaisuus ei siis ole harvinaista, eikä se kosketa vain harvoja. Harvinaisten sairauksien päivä antaa äänen harvinaissairaille ja heidän tarinoilleen. Kansainvälisellä kampanjoinnilla halutaan lisätä tietoisuutta sekä vahvistaa harvinaissairaiden yhdenvertaisuutta ja oikeutta hyvään elämään.

Harvinaisten sairauksien päivän kampanjajuliste

Harvinaiset näkyvästi esillä harvinaisten sairauksien päivänä

Kansainvälistä harvinaisten sairauksien päivää vietetään maailmanlaajuisesti vuosittain helmikuun lopussa. Vuonna 2022 päivää vietetään jo kuudettatoista kertaa. Kampanja muistuttaa, että harvinaisuus on tavallisempaa kuin luullaan. Harvinaissairaus koskettaa yli 300 miljoonaa ihmistä maailmassa. Harvinaisuuden aiheuttamat haasteet ovat samankaltaisia yli sairausryhmärajojen. Harvinaisten sairauksien päivä antaa äänen harvinaissairaille ja heidän tarinoilleen.

Suomessa päivää vietetään Harvinaismessuilla 26.–28.2.2022

Harvinaiset-verkosto järjestää jälleen virtuaaliset Harvinaismessut kolmipäiväisenä tapahtumana 26.–28.2.2022.  Maksuttomien ja kaikille avoimien messujen ohjelmassa on muun muassa teemoitettuja asiantuntijaluentoja ja -keskusteluja sekä eri harvinaistoimijoiden ja -toimintojen esittelyä. Ohjelmatallenteet sekä näytteilleasettajapisteet ovat vierailtavissa verkossa myös tapahtumaa seuraavan viikon.

Tapahtumamainokset sekä tapahtuman ohjelma julkaistaan verkkosivuillamme tammikuussa.

Miten mukaan messuille?

Harvinaismessut ovat kaikille avoimet ja maksuttomat. Toimintaansa ovat tervetulleita esittelemään niin yhdistykset ja järjestöt kuin julkisen sektorin toimijat ja muut harvinaissairaiden kanssa toimivat tahot.

Lähetämme ilmoittautuneille ohjeet esittelypisteen aineistoista ja näiden toimittamisesta. Tarkempia tietoja messujen aikatauluista ja ohjelmasta päivitämme tälle sivulle tammikuun aikana.

Tule mukaan tekemään harvinaisuutta tutummaksi!