Harvinaisten sairauksien päivä 2021

Harvinaissairaus koskettaa yli 300 miljoonaa ihmistä maailmassa ja yli 300 000 ihmistä Suomessa. Harvinaisuuden aiheuttamat haasteet ovat samankaltaisia yli sairausryhmärajojen. Harvinaisten sairauksien päivä antaa äänen harvinaissairaille ja heidän tarinoilleen. Tämän vuoden kansainvälisen tietoisuuskampanjan teemana on yhteistyö. Yhdessä olemme enemmän!

Lapsi nostaa moniväriseksi maalatut kätensä esiin

Suomessa harvinaisten päivää vietetään verkossa

Vuoden 2021 harvinaisten sairauksien päivää vietetään kokonaan verkossa. Tavoitteena on koota harvinaissairaat, läheiset, sote-alan ammattilaiset, potilasjärjestöjen ja harvinaisyhdistysten edustajat sekä kaikki muut asiasta kiinnostuneet tutustumaan harvinaisteemoihin ja -toimijoihin. Nyt on siis tarjolla aivan ainutlaatuinen mahdollisuus päästä esittelemään oman yhdistyksen ja järjestön toimintaa sekä kuulemaan eturivin asiantuntijoita ja osallistumaan yhteiseen harvinaiskeskusteluun suoraan kotisohvalta käsin!

Harvinaisteemaiset virtuaalimessut 26.–28.2.2021

Harvinaiset-verkosto järjestää Harvinaismessut kolmipäiväisenä tapahtumana 26.–28.2.2021, joka on myös jälkikäteen kaikkien vierailtavissa verkossa koko tapahtumaa seuraavan viikon. Ohjelmassa on muun muassa teemoitettuja asiantuntijaluentoja yliopistosairaaloiden harvinaissairauksien yksiköiltä, paneelikeskusteluja, kokemustarinoita, tietoiskuja harvinaiskentän ajankohtaisista aiheista ja tietenkin eri harvinaistoimijoiden ja -toimintojen esittelyä. Lapsille on tarjolla ihan omaa ohjelmaa. Virtuaalimessut ovat maksuttomat sekä osallistujille että esittelijöille.

Näytteilleasettajailmoittautuminen on päättynyt. Voit tiedustella lisäpaikkoja harvinaiset[at]harvinaiset.fi.

Auta kiinnostuneita löytämään messuille!

Tapahtumamainokset sekä tapahtuman ohjelma julkaistaan verkkosivuillamme helmikuun alussa. Auta kiinnostuneita löytämään messuille ja jaa tietoa tapahtumasta omissa kanavissasi!

Voit tulostaa tai jakaa Harvinaismessujen mainoksen (PDF-tiedosto) kuvaa klikkaamalla tai tästä linkistä.

Halutessasi voit jakaa myös Harvinaismessujen Facebook-tapahtumaa.

Kansainvälisen harvinaisten sairauksien päivän teemavideon voit katsoa alta. Video on tekstitetty myös suomeksi ja ruotsiksi, haluamasi tekstityskielen voit vaihtaa valikosta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan tekemään harvinaisuutta tutummaksi!