Harvinaisten sairauksien päivä 2021

Harvinaissairaus koskettaa yli 300 miljoonaa ihmistä maailmassa ja yli 300 000 ihmistä Suomessa. Harvinaisuuden aiheuttamat haasteet ovat samankaltaisia yli sairausryhmärajojen. Harvinaisten sairauksien päivä antaa äänen harvinaissairaille ja heidän tarinoilleen. Tämän vuoden kansainvälisen tietoisuuskampanjan teemana on yhteistyö. Yhdessä olemme enemmän!

Suomessa harvinaisten päivää vietettiin verkossa

Vuoden 2021 harvinaisten sairauksien päivää vietettiin verkkovälitteisillä Harvinaismessuilla. Messut kokosivat lähes 500 harvinaissairasta, läheistä ja sote-alan ammattilaista tutustumaan harvinaisteemoihin ja -toimijoihin. Messuilla esittäytyi 70 harvinaiskentän toimijaa yhdistyksistä biopankkeihin.

Harvinaisteemaiset virtuaalimessut 26.–28.2.2021

Harvinaiset-verkosto järjesti Harvinaismessut kolmipäiväisenä tapahtumana 26.–28.2.2021, joka oli vierailtavissa verkossa myös tapahtumaa seuraavan viikon. Maksuttomien ja kaikille avoimien messujen ohjelmassa oli muun muassa teemoitettuja asiantuntijaluentoja yliopistosairaaloiden harvinaissairauksien yksiköiltä, paneelikeskusteluja sekä eri harvinaistoimijoiden ja -toimintojen esittelyä.

Lämmin kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille!