Takaisin

Jaa harvinaissairauteen liittyviä hoitokokemuksiasi

Millaisia kokemuksia sinulla tai läheiselläsi on harvinaissairauden diagnosoinnista: sujuiko diagnosointi viiveettä vai jouduitko odottamaan kauan tai oletko edelleen ilman diagnoosia? Mitä vaikutusta tällä on ollut arkeesi? Uusimman Rare Barometer Voices -kyselyn aiheena on diagnoosin saanti tai siitä paitsi jääminen. Tutkittua tietoa harvinaissairaiden kokemuksista ja näkemyksistä tarvitaan. Kerrothan omasi, sillä kyselyyn toivotaan vastauksia mahdollisimman monelta harvinaissairaalta myös Suomesta.

EURORDIS on avannut uuden Rare Barometer Voices -kyselyn, jolla halutaan selvittää harvinaissairaiden hoitokokemuksia diagnoosia etsittäessä. Kyselyssä tiedustellaan esimerkiksi diagnoosin saamiseen kulunutta aikaa sekä kokemuksia diagnosoimattomuuden tai mahdollisen virheellisen diagnoosin aiheuttamista seurauksista. Kyselyyn voivat vastata diagnoosista tai sen puutteesta riippumatta kaikki harvinaissairautta sairastavat ja henkilöt, joilla epäillään harvinaista sairautta, sekä näiden läheiset.

Vastaamalla voit vaikuttaa

Kyselyt tarjoavat harvinaissairaille ja heidän läheisilleen mahdollisuuden jakaa kokemuksiaan ja ajatuksiaan erilaisista harvinaissairauksiin liittyvistä aihepiireistä. Kyselyn tuloksia hyödynnetään eurooppalaisten harvinaisyhdistysten yhteisessä vaikuttamistyössä. Koottu ja analysoitu tutkimustieto auttaa lisäämään luotettavaa tietoa harvinaissairauksista ja niiden vaikutuksista elämään. Vastaa kyselyyn ja jaa näkemyksesi! Tästä linkistä pääset suomenkieliseen kyselyyn.

Rekisteröidy vastaajaksi

Halutessasi voit myös rekisteröityä Rare Barometer kyselyihin vastaajaksi, jolloin saat aina automaattisesti sähköpostiisi tiedon uusista kyselyistä. Voit vapaasti päättää, mihin kyselyihin haluat osallistua. Kyselyn päätyttyä saat tuloksista yhteenvedon sähköpostitse, ja pääset näin tutustumaan myös muiden ihmisten tuntemuksiin ja ajatuksiin samanlaisissa tilanteissa. Tästä linkistä pääset rekisteröitymään Rare Barometer Voices -yhteisöön. Sivusto on suomenkielinen. Samalta sivulta löydät lisätietoa käynnissä olevista kyselyistä sekä yhteenvedot aiemmista tutkimuksista.

_ _ _ _

EURORDIS on harvinaissairaiden potilasjärjestöjen eurooppalainen kattojärjestö, johon kuuluu 988 harvinaisyhdistystä 74 maasta. Myös Harvinaiset-verkosto on EURORDIS:n jäsen.Uutiset

Uutinen
Vain harvinainen haluaa olla tavallinen

Harvinaissairauksiin liittyy paljon haasteita, jotka yhdistävät yli diagnoosi- ja sairausryhmärajojen. Diagnostinen viive, hoitopolkujen ja Käypä hoito -suositusten puuttuminen sekä tiedon, asiantuntijoiden ja vertaisten löytämisen vaikeus on useimmille tuttua.

Uutinen
Vuoden 2022 Ansioituneen harvinaistyön diplomi

Harvinaiset-verkosto myöntää vuosittain Ansioituneen harvinaistyön diplomin pitkäjänteisestä työstä harvinaissairaiden hyväksi. Vuonna 2022 verkosto palkitsee diplomilla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alaisuudessa toimivan Harvinaissairauksien kansallisen koordinaatiokeskuksen.

Uutinen
Toisiolakia uudistetaan tutkimusyhteistyön helpottamiseksi

Harvinaiset-verkosto on ilmaissut lausunnolla huolensa siitä, että Suomessa lainsäädäntö asettaa esteitä harvinaissairaiden yhdenvertaisen aseman edistämiseen hoidossa, diagnosoinnissa ja tutkimuksessa. Lain tulisi tukea joustavamman tutkimuskäytännön muodostumista, jotta myös suomalaisille harvinaissairaille saadaan…

Katso lisää uutisia