Takaisin

Keräämme kokemuksia vertaistuesta

Vertaistukija auttaa sopeutumaan uuteen tilanteeseen.

Vertaistuki on toisten auttamiseen ja tukemiseen tähtäävää toimintaa: keskinäistä apua, tukea ja kokemusten jakoa. Harvinaiset-verkoston jäsenyhteisöjen yhtenä keskeisenä toimintamuotona on ollut harvinaissairaille suunnattu vertaistuki- ja tukihenkilötoiminta. Monella järjestöllä on koulutettuja vertaistukijoita myös harvinaissairauksiin.

Keväällä 2020 käynnistettiin Reumaliiton ja Hengitysliiton yhteistyönä hanke, jonka tarkoituksena on luoda tietopaketti harvinaissairaiden vertaistukijoina ja -ohjaajina toimivien käyttöön sekä koulutukseen. Hankkeessa on kartoitettu erilaisissa vertaistuen tehtävissä toimivien toiveita materiaalipaketin sisällöstä sekä kokemuksia vertaistukijana toimimisesta.

Kerro kokemuksistasi, vastaa kyselyyn

Nyt haluamme kuulla myös, minkälaisia kokemuksia vertaistukijan puoleen kääntyneillä on. Onko sinulla asiasta kokemusta? Vastaa kyselyyn, sillä haluamme tietää, miten juuri sinä olet kokenut saamasi vertaistuen. Kysely on avoinna 23.10.2020 saakka.

Lisätietoja saa Jaana Hirvoselta Reumaliitosta jaana.hirvonen@reumaliitto.fi.



Uutiset

Uutinen
IBD ja muut suolistosairaudet ry verkoston jäseneksi

IBD ja muut suolistosairaudet ry on liittynyt Harvinaiset-verkostoon. Verkostoon kuuluu nyt 20 harvinaistyötä tekevää valtakunnallista sote-alan kattojärjestöä. Verkoston jäseniä yhdistää halu vaikuttaa ja tehdä yhteistyötä kaikkien harvinaissairaiden hyväksi.

Uutinen
Uusi kansallinen ohjelma on julkaistu

Harvinaissairauksia ja -sairaita yhdistävät sairaudesta riippumatta samankaltaiset haasteet, joka liittyvät usein diagnostiikkaan, hoitoon ja arjessa selviytymiseen. Uusi, järjestyksessä jo kolmas harvinaissairauksien ohjelma jatkaa edellisten jäljillä ja kohdentuu erityisesti tietopohjan ja…

Uutinen
Aiheita eduskunnan Harvinaissairaudet-ryhmälle?

Onko yhdistyksellänne jokin harvinaisuuteen liittyvä asia, kysymys tai tieto, josta ajattelisitte olevan hyötyä eduskunnan Harvinaissairaudet-yhteistyöryhmälle tai joka mielestänne tulisi viedä ryhmän käsiteltäväksi?

Katso lisää uutisia