Takaisin

Harvinaiset-verkosto Apuväline 2019 -messuilla

Apuväline 2019 -messujen logo

Harvinaiset-verkosto osallistuu Apuvälinemessuille 7.-9.11.2019. Harvinaiset-verkostolla ja Kokemustoimintaverkostolla on tapahtumassa yhteinen messuosasto, jossa pääsee tapaamaan myös kokemusedustajia. Verkoston tietoisku pidetään kokemuspaneelina Vihreällä lavalla pe 8.11. klo 15.30.

Esteettömyys ja osallisuus yhdenvertaisuuden mahdollistajina

Apuvälinemessujen 30-vuotisjuhlavuoden kärkiteemoina ovat robotiikka ja teknologia, esteettömyys ja saavutettavuus sekä kuntoutus ja hyvinvointi. Apuvälinemessut tarjoaa tietoa ja ratkaisuja sekä ammattilaisten että kuluttajien näkökulmasta. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa pidettäville kolmipäiväisille messuille odotetaan noin 15 000 kävijää. Mukana on yli 200 näytteilleasettajaa ja esityksiä kuullaan kolmella puhujalavalla. Mukana on asiantuntijoiden puheenvuoroja, käyttäjien kokemuksia ja monenlaisia esityksiä, mm. esteettömyysnäkökulmasta.

Robotiikkaa, esteetöntä luontomatkailua ja seksuaaliterveyttä

Robotiikan mahdollisuuksia esitellään messuilla konkreettisin esimerkein sekä hoitohenkilökunnalle että robotiikkaa arjessaan käyttäville. Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry järjestää messujen oheen aiemmilta vuosilta tutun toiminnallisen Liikuntamaan, jossa esitellään yhdenvertaista e-urheilua sekä esteetöntä luonnossa liikkumista. Yleisön toiveesta yhtenä messuteemana on myös erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden seksuaaliterveys ja -hyvinvointi, joita käsitellään osallisuuden sekä ihmisoikeuksien toteutumisen lähtökohdista.

Harvinaiset näkyvästi esillä

Harvinaiset-verkoston löydät osastolta 804. Harvinaiset-verkoston työntekijöiden lisäksi osastollamme on harvinaisia kokemusedustajia jakamassa kokemuksellista tietoa harvinaisuudesta. Harvinaiset-verkoston tietoisku on Vihreällä lavalla perjantaina 8.11. klo 15.30. Tietoisku toteutetaan kokemuspaneelina otsikolla ”Harvinaiset askelmerkit osallisuuteen”. Tervetuloa!

Tarkempia tietoja tapahtumasta ja ohjelmasta osoitteessa https://apuvaline.info/Uutiset

Uutinen
Vain harvinainen haluaa olla tavallinen

Harvinaissairauksiin liittyy paljon haasteita, jotka yhdistävät yli diagnoosi- ja sairausryhmärajojen. Diagnostinen viive, hoitopolkujen ja Käypä hoito -suositusten puuttuminen sekä tiedon, asiantuntijoiden ja vertaisten löytämisen vaikeus on useimmille tuttua.

Uutinen
Vuoden 2022 Ansioituneen harvinaistyön diplomi

Harvinaiset-verkosto myöntää vuosittain Ansioituneen harvinaistyön diplomin pitkäjänteisestä työstä harvinaissairaiden hyväksi. Vuonna 2022 verkosto palkitsee diplomilla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alaisuudessa toimivan Harvinaissairauksien kansallisen koordinaatiokeskuksen.

Uutinen
Toisiolakia uudistetaan tutkimusyhteistyön helpottamiseksi

Harvinaiset-verkosto on ilmaissut lausunnolla huolensa siitä, että Suomessa lainsäädäntö asettaa esteitä harvinaissairaiden yhdenvertaisen aseman edistämiseen hoidossa, diagnosoinnissa ja tutkimuksessa. Lain tulisi tukea joustavamman tutkimuskäytännön muodostumista, jotta myös suomalaisille harvinaissairaille saadaan…

Katso lisää uutisia