Takaisin

Harvinaiset-verkosto Apuväline 2019 -messuilla

Apuväline 2019 -messujen logo

Harvinaiset-verkosto osallistuu Apuvälinemessuille 7.-9.11.2019. Harvinaiset-verkostolla ja Kokemustoimintaverkostolla on tapahtumassa yhteinen messuosasto, jossa pääsee tapaamaan myös kokemusedustajia. Verkoston tietoisku pidetään kokemuspaneelina Vihreällä lavalla pe 8.11. klo 15.30.

Esteettömyys ja osallisuus yhdenvertaisuuden mahdollistajina

Apuvälinemessujen 30-vuotisjuhlavuoden kärkiteemoina ovat robotiikka ja teknologia, esteettömyys ja saavutettavuus sekä kuntoutus ja hyvinvointi. Apuvälinemessut tarjoaa tietoa ja ratkaisuja sekä ammattilaisten että kuluttajien näkökulmasta. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa pidettäville kolmipäiväisille messuille odotetaan noin 15 000 kävijää. Mukana on yli 200 näytteilleasettajaa ja esityksiä kuullaan kolmella puhujalavalla. Mukana on asiantuntijoiden puheenvuoroja, käyttäjien kokemuksia ja monenlaisia esityksiä, mm. esteettömyysnäkökulmasta.

Robotiikkaa, esteetöntä luontomatkailua ja seksuaaliterveyttä

Robotiikan mahdollisuuksia esitellään messuilla konkreettisin esimerkein sekä hoitohenkilökunnalle että robotiikkaa arjessaan käyttäville. Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry järjestää messujen oheen aiemmilta vuosilta tutun toiminnallisen Liikuntamaan, jossa esitellään yhdenvertaista e-urheilua sekä esteetöntä luonnossa liikkumista. Yleisön toiveesta yhtenä messuteemana on myös erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden seksuaaliterveys ja -hyvinvointi, joita käsitellään osallisuuden sekä ihmisoikeuksien toteutumisen lähtökohdista.

Harvinaiset näkyvästi esillä

Harvinaiset-verkoston löydät osastolta 804. Harvinaiset-verkoston työntekijöiden lisäksi osastollamme on harvinaisia kokemusedustajia jakamassa kokemuksellista tietoa harvinaisuudesta. Harvinaiset-verkoston tietoisku on Vihreällä lavalla perjantaina 8.11. klo 15.30. Tietoisku toteutetaan kokemuspaneelina otsikolla ”Harvinaiset askelmerkit osallisuuteen”. Tervetuloa!

Tarkempia tietoja tapahtumasta ja ohjelmasta osoitteessa https://apuvaline.info/Uutiset

Uutinen
Hyvää joulua ja kiitos vuodesta 2020!

Poikkeuksellinen vuosi 2020 alkaa olla takana ja uusi vuosi edessä. Kulunut vuosi toi mukanaan varsin toisenlaisia asioita kuin mitä alkuvuodesta ehkä osasimme odottaa.

Uutinen
Universal Health Coverage – Terveyspalveluiden yhdenvertainen saatavuus

Yhdenvertaisten terveyspalveluiden saatavuuden turvaaminen on yksi Maailman terveysjärjestö WHO:n painopisteistä. Universal Health Coverage -päivää vietetään lauantaina 12.12. Tänä vuonna kampanjoidaan ensimmäisen kerran myös harvinaissairaiden terveyspalveluiden yhdenvertaisen saatavuuden puolesta.

Uutinen
Harvinaistyön diplomit harvinaissairauksien yksiköille

Harvinaiset-verkosto on myöntänyt kaikille yliopistosairaaloiden harvinaissairauksien yksiköille diplomit pitkäjänteisestä työstä harvinaissairaiden hyväksi.

Katso lisää uutisia