Harvinaissairauksien chat

Invalidiliitto järjestää live-chatin teemalla harvinaissairaudet keskiviikkona 12. kesäkuuta klo 14-18.
Chatissa kysymyksiin vastaavat Harvinaiset-yksikön suunnittelijat Jenni Kuusela ja Tanja Lehtimäki. Heille voit lähettää viestinä kysymyksen tai kertoa mikä harvinaisuudessa askarruttaa. Chat -ruutu aukeaa kaikilla Invalidiliiton sivuilla oikeaan alareunaan.

Chattiin voi osallistua harvinaissairaat itse, heidän läheisensä ja ammattilaiset, jotka kaipaavat lisätietoa harvinaissairauksista. Muut käyttäjät eivät näe lähetettyjä kysymyksiä ja chatissa pyritään vastaamaan mahdollisimman nopeasti tulleisiin kysymyksiin. Chatissa ei oteta kantaa sairauden hoitoon tai juridisiin kysymyksiin.

Chat on matalan kynnyksen paikka kysyä itseään askarruttavasta asiasta ja vastauksen saa tyypillisesti melko nopeasti. Chatissa voi kysyä nimettömänä ja käyttää nimimerkkiä, jolloin keskustelu tallentuu anonyyminä. Halutessaan voi myös antaa neuvojalle yhteystietonsa, jolloin he palaavat asiaan. Tämä on tarpeen etenkin monimutkaisemmissa ja pidempää selvitystä vaativissa tapauksissa.

Invalidiliitto julkaisee teemachatteja tämän vuoden aikana yhteensä kuusi. Harvinaischatin jälkeen seuraava on 11.9. ja sen aiheena on koulutus, työllistyminen ja yrittäjyys.

Kohderyhmä

Harvinaissairaat, heidän omaiset ja ammittilaiset, jotka haluavat tietoa harvinaissairauksista.

Järjestäjä

Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö

Lisätietoa ja ilmoittaudu