Takaisin

Harvinaiset TERVE-SOS-tapahtumassa

Kollaasi TERVE-SOS-tapahtumasta, kuvassa Harvinaiset-verkoton messuosasto, esitemateriaaleja sekä messuvieraita.

Harvinaiset-verkosto osallistui 23.-24.5. Oulussa pidettyyn TERVE-SOS-tapahtumaan näytteilleasettajana ja jakoi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille tietoa harvinaisaiheista.

Sosiaali- terveysalan ammattilaiset koolla Oulussa

Viime viikolla järjestetty TERVE-SOS sosiaali- ja terveysalan tapahtuma kokosi Ouluun yli 800 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista osallistumaan seminaareihin, verkostoitumaan ja tutustumaan alan toimijoihin ja erilaisiin hankkeisiin.

Tapahtuma pidettiin 23.-24.5. Oulun teatterissa ja sen järjestivät Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Seminaariohjelman lisäksi tapahtumassa oli näyttely, jossa esittäytyi yli 50 alan toimijaa. Näytteilleasettajat esittelivät uusia palveluja, apuvälineitä ja sotealan ajankohtaisia kuulumisia.

Tapahtumalla pitkät perinteet

TERVE-SOS-tapahtuma on toiminut sotepäättäjien ja ammattilaisten vuotuisena kohtaamispaikkana jo vuodesta 1990. Tämänvuotisen tapahtuman teemana oli ”Maailma muuttuu ‒ entä me?” ja seminaariohjelmassa aiheina olivat mm. hyvinvointiteknologia, verkostot ja yhteistyö sekä turvallisuus. Osa seminaariesityksistä on katsottavissa THL:n SlideShare -palvelussa.

Harvinaiset-verkostolla oma messuosasto

Harvinaiset-verkoston messuosastolla vieraili noin 150 kävijää saamassa tietoa harvinaisuudesta ja siihen liittyvistä haasteista sekä yleisesti harvinaiskentän tilanteesta, etenkin kansallisen harvinaissairauksien ohjelman etenemisestä. Verkoston viesti kävijöille oli, että parhaat ratkaisut harvinaissairaan arjen tueksi löytyvät sote- ja järjestöammattilaisten yhteistyöllä kokemustietoa kuullen.

Harvinaiset-verkosto kiittää kaikkia osastokävijöitä ja arvontaamme osallistuneita. Voittajille on ilmoitettu ja mukipaketit ovat jo postissa!

Kuvat: Petteri Löppönen ja Kati Saari



Uutiset

Uutinen
IBD ja muut suolistosairaudet ry verkoston jäseneksi

IBD ja muut suolistosairaudet ry on liittynyt Harvinaiset-verkostoon. Verkostoon kuuluu nyt 20 harvinaistyötä tekevää valtakunnallista sote-alan kattojärjestöä. Verkoston jäseniä yhdistää halu vaikuttaa ja tehdä yhteistyötä kaikkien harvinaissairaiden hyväksi.

Uutinen
Uusi kansallinen ohjelma on julkaistu

Harvinaissairauksia ja -sairaita yhdistävät sairaudesta riippumatta samankaltaiset haasteet, joka liittyvät usein diagnostiikkaan, hoitoon ja arjessa selviytymiseen. Uusi, järjestyksessä jo kolmas harvinaissairauksien ohjelma jatkaa edellisten jäljillä ja kohdentuu erityisesti tietopohjan ja…

Uutinen
Aiheita eduskunnan Harvinaissairaudet-ryhmälle?

Onko yhdistyksellänne jokin harvinaisuuteen liittyvä asia, kysymys tai tieto, josta ajattelisitte olevan hyötyä eduskunnan Harvinaissairaudet-yhteistyöryhmälle tai joka mielestänne tulisi viedä ryhmän käsiteltäväksi?

Katso lisää uutisia