Harvinaisena joukossa – Harvinaissairaus osana arkea -verkkokurssi

Onko sinulla harvinaissairaus? Haluaisitko vaihtaa ajatuksia muiden erilaisia harvinaisia
sairauksia sairastavien kanssa?
Tule mukaan Harvinaisena joukossa -kurssille.
Kurssilla käsitellään arjessa toimimista, omia voimavaroja ja tulevaisuutta harvinaissairauden kanssa. Kurssilla hyödynnetään asiantuntijatietoa, vertaiskeskusteluja ja sähköisen alustan materiaaleja.

Kurssi alkaa kahden päivän mittaisella lähijaksolla ja jatkuu 6 verkkotapaamisella. Verkossa työskentelyyn saat hyvät ohjeet ja tarvittaessa henkilökohtaisen opastuksen.

Kurssin aikana jokainen osallistuja tekee oman hyvinvoinnin suunnitelmansa, jonka lähtökohtana on oma elämäntilanne. Kurssitapaamiset rakentuvat teemojen ympärille. Teemoja ovat esimerkiksi oma tarinani, tietoa harvinaissairaudesta, arjessa toimiminen, voimavarat ja selviytymiskeinot, yhteiskunnan tukimuodot ja tulevaisuus. Jokaiseen tapaamiskertaan sisältyy tehtäviä ja materiaalia verkossa. Teemat ja niihin liittyvät tehtävät auttavat jäsentämään omaa tilannetta, tarpeita ja tavoitteita.

Ryhmätapaamisissa, verkkokeskusteluissa ja vertaischatissa osallistujilla on mahdollisuus jakaa kokemuksia muiden kanssa. Lisäksi kurssiin sisältyy kahdenkeskisiä verkkotapaamisia ohjaajan kanssa.

Kurssin ohjaajina on sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia. Mukana on myös koulutettu kokemusasiantuntija.

Hakeminen
Kurssit on tarkoitettu harvinaissairautta sairastaville aikuisille, jotka haluavat vahvistaa omia voimavarojaan.

Kurssille haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Lääkärin B-lausuntoa ei tarvita, mutta jos hakee matkakorvauksia, tarvitaan lääkärin suositus kurssille. Suositus voi olla B-lausunto kuntoutusta varten, kuntoutussuunnitelma tai lääkärin kirjaus hoitokertomustekstiin.

Kohderyhmä

Sinulle, jolla on harvinaissairaus

Järjestäjä

Invalidiliiton johtama Etäsope -hanke, jossa 10 järjestöä ovat suunnitelleet ja toteuttavat kurssit yhteistyönä.

Lisätietoa ja ilmoittaudu


Lisää tapahtumia

  • 25.01. Harvinaissairauksien kuntoutuspolku -koulutussarja 25.1.–15.2.2023 Lue lisää
  • 22.03. Harvinaisen sairauden vaikutus perhesuunnitteluun ja raskauteen -seminaari/ Sällsynta diagnosers inverkan på familjeplanering och graviditet Lue lisää