Takaisin

Hyvää joulua ja kiitos vuodesta 2017!

Punainen kultakoristeinen joulupallo kuusen oksalla.

Vuosi alkaa olla lopuillaan ja on aika siirtää katseet kohti tulevaa. Sitä ennen luodaan vielä lyhyt silmäys kuluneeseen vuoteen.

Vuosi 2017 on ollut suurten muutosten ja uudistusten aikaa: yliopistosairaaloiden harvinaisyksiköiden työ on kaikissa yksiköissä lähtenyt käyntiin ja eurooppalaiset harvinaissairauksien osaamisverkostot (ERN) ovat vähitellen käynnistäneet toimintaansa. Suomesta ERN-verkoston jäseninä on tällä hetkellä 14 osaamiskeskusta. Määrä tullee tulevina vuosina kasvamaan.

Harvinaissairauksien kansallisen ohjelman työryhmätyöskentely päättyy vuoden 2017 loppuun, eikä jatkotoimista ole vielä varmaa tietoa. Harvinaiset-verkosto jatkaa kuitenkin ensi vuonna tiivistä yhteistyötä yliopistosairaaloiden harvinaisyksiköiden kanssa sekä tekee edelleen vaikuttamistyötä kotimaassa ja kansainvälisissä verkostoissa. Verkoston viesti on, että sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten lisäksi harvinaissairauksien hoidon, tutkimuksen ja palveluiden kehittämisessä tulee osallistaa potilasjärjestöjä, itse sairastavia ja läheisiä sekä hyödyntää kokemustietoa.

Harvinaiset-verkoston 20 jäsenyhteisön laajaa asiantuntijuutta olemme saaneet hyödyntää etenkin vaikuttamistyössä. Verkoston kokemuksellista näkökulmaa on vahvistanut Harkko-harvinaisasiantuntijatyöryhmä, joka on 25 eri harvinaisryhmän edustajan voimin osallistunut Harvinaiset-verkoston toiminnan arviointiin, suunnitteluun ja kehittämiseen.

Lisäksi haluamme kiittää teitä kaikkia, jotka olette aktiivisesti seuranneet sosiaalisen median kanaviamme ja auttaneet meitä harvinaisen tärkeän sanomamme levittämisessä. Tehdään yhdessä vuodesta 2018 harvinaisen vaikuttava!

Harvinaiset-verkosto toivottaa hyvää joulua ja kiittää kuluneesta vuodesta!



Uutiset

Uutinen
Uusi kansallinen ohjelma on julkaistu

Harvinaissairauksia ja -sairaita yhdistävät sairaudesta riippumatta samankaltaiset haasteet, joka liittyvät usein diagnostiikkaan, hoitoon ja arjessa selviytymiseen. Uusi, järjestyksessä jo kolmas harvinaissairauksien ohjelma jatkaa edellisten jäljillä ja kohdentuu erityisesti tietopohjan ja…

Uutinen
Aiheita eduskunnan Harvinaissairaudet-ryhmälle?

Onko yhdistyksellänne jokin harvinaisuuteen liittyvä asia, kysymys tai tieto, josta ajattelisitte olevan hyötyä eduskunnan Harvinaissairaudet-yhteistyöryhmälle tai joka mielestänne tulisi viedä ryhmän käsiteltäväksi?

Uutinen
Ansioituneen harvinaistyön diplomit järjestötyöntekijöille

Harvinaiset-verkosto myöntää vuosittain Ansioituneen harvinaistyön diplomin pitkäjänteisestä työstä harvinaissairaiden hyväksi. Tänään TekojenTiistaina Harvinaiset-verkosto haluaa tehdä näkyväksi sitä hyvää ja arvokasta työtä, jota järjestöjen pitkäaikaiset ja sitoutuneet työntekijät tekevät harvinaissairaiden ja…

Katso lisää uutisia