Olet täällä

Rinnekoti-Säätiö Norio-keskus

Rinnekoti-Säätiö Norio-keskus

Rinnekoti-Säätiön Lasten kuntoutuskoti ja Genetiikan palveluyksikkö sekä Väestöliiton perinnöllisyysklinikka yhdistyivät vuoden 2013 alussa Norio-keskukseksi, joka on nimetty professori Reijo Norion mukaan. Keskuksen palvelut liittyvät harvinaisiin, usein perinnöllisiin ja kehitysvammaisuutta aiheuttaviin sairauksiin, vammoihin ja oireyhtymiin.

Kurssit, vertaistukipalvelut, neuvonta ja palveluohjaus

Keskuksessa järjestetään sopeutumisvalmennuskursseja perheille ja kuntoutuskursseja nuorille. Perheille on tarjolla myös vertaistukipalveluita, tukikeskusteluja sekä ohjausta ja neuvontaa harvinaisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Norio-keskuksesta voi kysyä maksuttomasti perinnöllisistä sairauksista puhelimitse 09 8551 130 sähköpostitse (med.genet@rinnekoti.fi) tai anonyymisti verkossa.   

Järjestämme myös tilapäishoitoa harvinaisiin sairaus-ja vammaryhmiin kuuluville lapsille.
 

Koulutukset ja tietopalvelu

Terveys- ja sosiaalialan ammattilaisille tarjoamme koulutusta, neuvontaa ja konsultaatioita. Norio-keskuksessa on kaikille avoin perinnöllisyyslääketieteen erikoiskirjasto. Toimimme myös Suomen osalta eurooppalaisessa harvinaissairauksien ja –lääkkeiden verkkopalvelussa, Orphanetissa.
 

Norio-keskuksen verkkosivut osoitteessa www.norio-keskus.fi/fi/etusivu